drs. Lianda van der Knaap MMC     

Socioloog Arbeid & Organisatie (Erasmus Universiteit)
Master Management Consultancy (Vrije Universiteit Amsterdam)
Senior Practitionor Coach (NOBCO/EMCC)
Advanced Emotionalyl Focused Therapist (ICEFT)
Register Therapeut Psychosociale Therapie (NVPA/ RBCZ)

 

Persoonlijke missie

Het is mijn persoonlijke missie om kwaliteit van leven te verbeteren. Ik heb veel energie die ik graag inzet om de potentiële groei die ieder individu en elke organisatie heeft te benutten en prikkelen. Niets mooiers dan mensen die meer gaan zien, ervaren en begrijpen en hen te zien ontwikkelen naar een ander niveau .
Ik ben er van overtuigd dat waar een wil is er ook een weg is. Alleen moet u die weg wel willen vinden en er voldoende aandacht en ruimte aan geven om het nieuwe te kunnen laten ontstaan.

Werkervaring

Ik heb altijd met mensen gewerkt. Jong en oud, ziek en gezond, uitvoerenden, beleidsmakers en managers. Voordat ik startte met Organamic heb ik met plezier verschillende uitvoerende beleids- en managementfuncties vervuld in de non-profitsector en bij de overheid. Zo heb ik drie jaar als therapeut gewerkt in de zorg. Vervolgens negen jaar in de psychiatrie waar ik leiding gaf aan een team van 125 mensen binnen de dienst Arbeid en Therapieën. Daarna negen jaar werkzaam als directieadviseur strategische ontwikkeling, tevens manager concernstaf in een organisatie met 5200 medewerkers in de gesubsidieerde arbeid.
Sinds 1991 is mijn kerntaak het begeleiden en ontwikkelen van mensen en organisaties. Parallel aan mijn baan ben ik sinds 1993 in opdracht managers gaan coachen. In 1999 heb ik Organamic opgericht zodat ik mij nog meer kan concentreren op professionele begeleiding bij het ontdekken, ontwerpen en implementeren van integrale groei en verandering. Een eigen bedrijf heeft mij opgeleverd dat ik meer ben gaan nadenken over een eigen stijl en die heb ik kunnen vormgeven. Een proces dat mij ook volwassener heeft gemaakt.
Als nevenfunctie ben ik van1993 tot 2012 als kerndocent, supervisor en coach verbonden geweest aan de Hogeschool Rotterdam, Transfergroep Post HBO Management Organisatie en Beleid,

Opleidingen

Het "echte" studeerwerk is voor mij pas begonnen toen ik op mijn 18e fulltime aan het werk ging. Ik startte met de deeltijdopleiding arbeidstherapie, deed daarna in de avonduren de nutsacademie (docentenopleiding kunstzinnige vorming en handvaardigheid). Omdat ik op dat moment leiding gaf aan de afdelingen Recreatie en Vorming binnen een groot psychiatrisch ziekenhuis heb ik aansluitend de VO management (Post HBO) gedaan. Aansluitend ben ik mijn universitaire studie gestart aan de universiteit. Daarheb ik mijn doctoraal Sociologie behaald met specialisatie arbeid en organisatie. (Erasmus Universiteit Rotterdam). Na een adempauze ben ik verder gegaan met de post doctorale opleiding Managementconsultancy (Vrije Universiteit Amsterdam) met aansluitend de post-doctorale opleiding in de Waarderingstheorie het Dialogical Self (Radboud Universiteit Nijmegen). Ik ben na een adempauze mij bij gaan opleiden als Emotionally Focused Relatietherapeut. 

Privé

Getrouwd en ik woon met mijn man in Ooltgensplaat. We hebben samen twee volwassen kinderen die op zichzelf wonen. Wij hebben een tweede woon- en werkplek in de Bourgogne in Frankrijk. Ik ben graag in de natuur en vind het inspirerend om bezig te zijn met een gezonde levensstijl. Ik lees graag boeken met wijze lessen en vind het heerlijk op gezette tijden creatief bezig te zijn. Sinds jaren dans ik met mijn man de Argentijnse Tango een leerweg waar ik mijzelf steeds in tegenkom en die mij erop wijst dat we altijd beginners zijn.