Persoonlijke ontwikkeling

 

Elke levensfase brengt u iets nieuws

U heeft het vast al ondervonden. In het leven komt u geregeld voor zaken te staan die nieuw zijn. Situaties waarvan u nog niet weet hoe u ermee om moet gaan. Spanningen in relaties, verlies, ziekte, stressvolle keuzes; ze komen op uw pad. Het is nu eenmaal niet zo dat wanneer we jong volwassen zijn, we al de juiste manier hebben gevonden om met alle stormen van het leven om te kunnen gaan. U leert het leven te leven door te doen. En elke levensfase brengt weer nieuwe situaties met zich mee en geeft u een mogelijkheid om u als mens verder te ontwikkelen.
 

Persoonlijke groei van wieg tot graf

De bagage die u heeft om het beste te halen uit uw werk en leven, is in de basis gevuld met de opvoeding die u gekregen heeft. Uw beeld van de werkelijkheid en het vermogen om met situaties om te gaan is in belangrijke mate voortgekomen uit wat u geleerd heeft als kind. Daar heeft u geleerd of anderen te vertrouwen zijn en heeft u een zelfbeeld gekregen van wat u kunt, wat u wilt en uw eigenwaarde. U schaaft dit in de loop van uw leven steeds bij.
 

Betrokken en deskundige begeleiding

Het leven is soms simpel, soms complex. Door te praten met uw partner of vrienden over het leven helpt u elkaar op weg. Wanneer u net een beetje meer nodig heeft, kunnen wij u verder op weg helpen met coaching of een training. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met vragen over werk, relaties en het leven. U kunt rekenen op onze professionele deskundigheid en betrokkenheid. Wij zijn eerlijk, open en vanuit ons hart geïnteresseerd in uw verhaal. Bent u bij ons in begeleiding dan gaan we echt met u aan de slag en blijven nabij in de stappen die u maakt.
 

Uw vraag staat centraal

Wanneer u iets wilt met persoonlijke ontwikkeling heeft u waarschijnlijk een concrete aanleiding. U wilt een stap in uw loopbaan, twijfelt over iets belangrijks, begrijpt uzelf niet meer zo goed, bent nog iets aan het verwerken uit uw verleden, zoekt een doel in uw leven….. zomaar wat aanleidingen. Uw aanleiding is ons gezamenlijk aanknopingspunt. In een intake bepalen we met elkaar wat voor een traject daarbij aansluit. Praten en beter begrijpen, een nieuwe vaardigheid leren, beter voor uzelf zorgen, de kunst van het vergeven, er zijn veel mogelijkheden die wij u kunnen bieden. 
 

Doen wat nodig is

U ontwikkelt zich niet op één vlak. Wij kijken samen met u op welke verschillende gebieden we met elkaar aan de slag moeten om het verschil te kunnen maken. Zo kijken we naar uw:

-  psyche en uw denken: hoe denkt u en hoe helpt dit denken u?
-  emoties en gevoelens: wat gebeurt er dieper in u, hoe voelt dit voor u?
-  fysieke situatie en uw voeding: hoe gaat het met uw lijf en hoe voedt u zich?
-  kwaliteiten en schaduw: wat zijn uw eigen kwaliteiten en wanneer zit u uzelf in de weg?
-  relaties en verbondenheid: wat is de kwaliteit van uw relaties en wat is uw eigen rol daarin?
-  werk en doelen: wat vindt u belangrijk in uw leven en heeft u werk wat hierbij aansluit?
-  zingeving en spiritualiteit: waar voelt u zich één mee en hoe uit u dat?

Vanuit de vraag die u heeft kijken we welke levensgebieden er geraakt worden en waar we het accent op zullen leggen. Dit kan ook prima op meerdere gebieden tegelijkertijd. We doen wat nodig is.
  

Werkwijze en kosten

Wij starten met een intake. Een intake duurt twee uur. Indien u in het eerste uur van de intake besluit geen samenwerking met ons aan te gaan dan is dit uur kosteloos. Besluit u met ons verder te gaan dan wordt de kosten van de intake bij u in rekening gebracht. Wij maken dan een offerte met daarin de probleemstelling, de te behalen doelen en een aanpak. Hierin spreken we ook het aantal coachingssessies af. Wij factureren achteraf en alleen de coachingssessies die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.
Het zakelijke uurtarief voor coaching bedraagt € 160,- per uur, exclusief btw.  Bent u u particulier, neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Een coachingssessie duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur en vindt plaats in onze praktijk in Ooltgensplaat.

Voor onze trajecten in Frankrijk gelden speciale aantrekkelijke tarieven. Raadpleeg hiervoor onze agenda.

Neem hier contact op om te informeren naar de mogelijkheden of een verkennend gesprek